6 изненадващи световни Гинес рекорда свързани с тоалетната

За много от нас тоалетната е място за отпускане и освобождаване от стреса, но за други тя е много повече. Всъщност има хора, които достигат до рекордни нива. Тази идея ни накара да се замислим кои са най-добрите световни рекорди, свързани с тоалетната? Е, разровихме се и открихме 6 от най-изненадващите световни рекорди, които имат нещо общо с тоалетната.

И преди да попитате, нито един от тях не включва печен боб...

1. Най-високата пирамида от тоалетна хартия

Най-високата пирамида от тоалетна хартия

През 2019 година в Китай, най-високата пирамида от тоалетни ролки правена някога достига заветните 4 539 м. За изграждането й са били необходими 4 дни, 4-ма служители и 33 511 ролки тоалетна хартия.

2. Най-бързото събаряне на 10 мобилни тоалетни
 

Филип Райхе успява да събори 10 мобилни тоалетни кабини за 11 секунди и 30 стотни в Руст, Германия на 22 юни 2013 година. 

3. Най-скъпата тоалетна в света 

Най-скъпата тоалетна в света


Това е банята на бижутера Lam Sai-wing на стойност 27 милиона хонконгски долара (6 милиона лева), направена изцяло от злато и скъпоценни бижута. Тоалетните чинии, мивките, четките за тоалетна, поставките за тоалетна хартия, огледалните рамки, стенните полилеи, стенните плочки и вратите са изработени от масивно 24-каратово злато.

Таванът е украсен с рубин, сапфир, смарагд и кехлибар. Вдъхновението за тоалетната идва от Ленин и негов коментар от 1921 година.

4. Най-бързата баня на колела

Най-бързата баня на колела 

Създадена от Edd China (Великобритания) и записана в Милано, най-бързата баня разрешена за движение по пътищата достига 68 км/ч.

Банята представлява мотор с кош, върху който създателят поставя тоалетна, вана, мивка и кош за пране. Управлението на мотора е скрито в мивката, а ваната служи за допълнително място. Моторната баня е обложена с данък, застрахована и лицензирана за движение по пътищата.

5. Най-голямата колекция от предмети за тоалетната 

Най-голямата колекция от предмети за тоалетната


Страстта към историята на тоалетната култура за Марина Богданенко и Микола Богданенко започва след като през 1995 година семейството отваря собствен магазин за санитарен фаянс и керамични плочки.

Мини тоалетна сувенир е първият закачлив подарък от приятелите им, който с течение на времето прераства в хоби и колекция от 542 предмета изложени в националния исторически Музей на тоалетната в Киев.

6. Най-скъпата тоалетна система 

Най-скъпата тоалетна система


Най-скъпата тоалетна създадена някога, е системата за събиране на отпадъци (WCS), разработена за космическата совалка Endeavour между 1988 и 1992 година. Според данни, публикувани от Главната счетоводна служба на Съединените щати през октомври 92-ра, цената за разработката и производството на Endeavour WCS е около 30 милиона долара (при първоначална оценка от 2,9 милиона долара). Endeavour прави първия си полет с тоалетна за милиони долари на борда на 7 май 1992 година.

Отделянето на отпадъците без помощта на гравитацията изисква гениален дизайн и функция, за да се предотврати разлив в помещенията на екипажа. Сегашното поколение космически тоалетни на НАСА (наречени Универсална система за управление на отпадъците) струва 23 милиона долара, докато руската тоалетна ASU-8A в базовия модул на станция МИР е на цена от 19 милиона долара.

Количка

Вашата кошница е празна